Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Het is een puinhoop Werkzaamheden bij de “zevensprong” oktober 9, 2009

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 11:05 pm

Puinhoop en chaos op verkeersader

Het is een puinhoop Werkzaamheden bij de “zevensprong”. FOTO NICO SCHOUTEN


DEN HAAG – AD 09.10.09 Het is ook altijd wat op de Zevensprong. Het verkeer staat er, zeker in de spits, vaak muurvast. De huidige werkzaamheden maken het er niet beter op. Tot overmaat van ramp stapelt ook het vuilnis zich er op.
De Zevensprong, de plaats waar zeven belangrijke verkeersaders – zoals Paul Krugerlaan, Loosduinsekade en Regentesselaan – samenkomen, geldt al jaren als één van de drukste punten van Den Haag.

De kruising is sinds een maand gedeeltelijk afgesloten, omdat de HTM bezig is de rails van de trambaan te vernieuwen.
Daardoor ligt het kruispunt bezaaid met stenen en bouwmaterialen. Om het verkeer enigszins in goede banen te leiden, staan er roodwitte afscheidingsblokken.

Vuilnis

Het gevolg is dat ook de vuilniswagen moeite heeft met z’n wekelijkse rondje. Grote delen van het trottoir zijn niet bereikbaar door de afzettingen. Een voor vuilnismannen onneembare horde.

De gemeente Den Haag heeft bewoners en ondernemers gevraagd het vuilnis op een goed bereikbare plaats neer te zetten. “Maar we constateren dat dit niet altijd goed wordt nageleefd,” reageert een woordvoerder van de gemeente. “Het probleem is bij ons bekend. Het vuilnis kan natuurlijk niet blijven liggen.

We zullen er dan ook voor zorgen dat alles uiterlijk vandaag wordt opgeruimd.”
Vanwege de werkzaamheden zijn de verkeerslichten op het kruispunt tijdelijk uitgeschakeld. Het aantal rijstroken dat naar de kruising leidt is vanwege de veiligheid beperkt tot één.

Files

De hinder voor het verkeer duurt nog tot 20 oktober. Wachttijden tot een kwartier zijn in de ochtend- en avondspits niet ongewoon. Ook trams staan regelmatig in de file te wachten, omdat ze het kruispunt niet over kunnen.

Als gevolg van de werkzaamheden is de verbinding tussen de Paul Krugerlaan en de Regentesselaan afgesloten. Maar daarmee is tevens de verbinding tussen de Apeldoornselaan en de Regentesselaan en de De La Reyweg en de Regentesselaan dicht. Het is wel mogelijk om vanaf de Apeldoornselaan, De La Reyweg en de Paul Krugerlaan rechtsaf te slaan richting Loosduinsekade.

 

2 Responses to “Het is een puinhoop Werkzaamheden bij de “zevensprong””

  1. jaj herrie Says:

    ik woon er nu 8jaar en dit kruispunt is makkelijk op te lossen zonder verkeerslichten. deze lichten veroorzaken juist opstoppingen en luchtverontreiniging. ik heb bemerkt dat tijdens 3 verschillende werkzaamheden aan het plein de doorstroming perfect werkt mits de snelheid verlaagt wordt om de boel veilig te houden. een oplossing voor een veel beter plan is om 2 buizen te maken 1 bij maasbach loosduinsekade en 1 bij verploegen loosduinseweg ,waarbij het doorgaand verkeer wat ongeveer 80% is op het plein te ontlasten . ik zou graag hiereens van gedachten wisselen. het mag toch niet zo zijn dat ons drukste plein zo knullig in elkaar zit . j.a.j herrie loosduinsekade 234

  2. […] Zie ook: Het is een puinhoop Werkzaamheden bij de “zevensprong […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s