Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Aanrijding Veluweplein september 7, 2014

“Rechtdoor” over het VeluwepleinVideo – foto’s

Regio15 02.09.2014 Den Haag – Vanmorgen is een gewonde gevallen bij een ongeval waarbij een automobilist het Veluweplein rechtdoor overstak. Op het Veluweplein stonden twee automobilisten te wachten voor het stoplicht, om de De La Reyweg en de Hoefkade op te rijden, maar zij werden gehinderd door het rode verkeerslicht. Dit wachten werd onverwachts verstoord door een automobilist die vanaf de De La Reyweg komende de bocht naar het Veluweplein niet had gemaakt, en daarbij beide wachtende auto’s ramde.

Ambulancedienst en politie werden gealarmeerd, maar kwamen door een foutieve melding in eerste instantie op de Zuiderparklaan terecht. Na enig zoekwerk werd de aanrijding gevonden. Doordat er nog een persoon in de witte auto zat, werd op verzoek van de ambulancedienst de brandweer gealarmeerd om het voertuig stroomloos te maken en maatregelen te treffen zodat de airbag niet tijdens de behandeling alsnog kon ‘klappen’. Dit was overigens een kleine uitdaging, omdat het hier een hybride auto betrof.

Eén persoon is door ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald, en in de ambulance nagekeken. Niet veel later is deze persoon met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Na diverse getuigen te hebben gehoord kwam de politie al snel tot de oorzaak van de aanrijding; de bestuurder van de groene auto is tijdens het rijden hoogstwaarschijnlijk in slaap gevallen, en na de aanrijding wakker geworden. Hij kon zich niet herinneren wat er in de tussentijd gebeurd is. De rijksoverheid heeft al langere tijd een campagne lopen om bestuurders bewust te maken over de gevolgen van slaaprijden.

De VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan. In verband met de aanrijding is het Veluweplein tussen de Troelstrakade en de De La Reyweg afgesloten geweest. Om elf uur was het sporenonderzoek ten einde en heeft een berger de groene en witte auto meegenomen. LEES MEER…

Video en foto’s: Dejan Jeremic

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s