Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Roemeense bende Delftselaan blijft langer vastzitten oktober 29, 2014

Rondtrekkende bende.

De Roemenen werden opgepakt in een huis aan de Delftselaan, tijdens een controle van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling op 23 april. In het huis werden parfums en merkkleding gevonden, nog in de originele verpakkingen of met prijs- en alarmlabels er nog aan. Ook lag er een voorraad zilverfolie en geprepareerde tassen. Met deze tassen, gevoerd met het zilverfolie, kunnen spullen uit winkels worden meegenomen zonder dat de alarmpoortjes afgaan.

In het huis aan de Delftselaan werd ook een agenda gevonden die werd gebruikt voor het bijhouden van bestellingen. De bende trok waarschijnlijk door Europa om geld te verdienen met diefstal, geld dat vervolgens in Roemenië kon worden geïnvesteerd.

In totaal werden elf verdachten aangehouden. Drie van hen zijn eerder vrijgelaten, maar de andere acht moeten van de rechtbank nu blijven zitten tot in ieder geval de volgende pro-formazitting op 22 januari. Eind maart wordt de zaak dan inhoudelijk behandeld door de rechter.

Het Openbaar Ministerie ziet de Roemeense dieven als een georganiseerde criminele bende, die mogelijk ook op andere plekken heeft toegeslagen. De gestolen spullen komen waarschijnlijk uit winkels op verschillende plekken in Nederland, maar ook in Duitsland.

Roemeense bende van Delftselaan in Den Haag blijft langer vastzitten

RTVWEST 28.10.2014 Acht Roemeense mannen die in april in Den Haag werden aangehouden voor georganiseerde diefstal, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank maandag besloten. De rondtrekkende bende had voor 20.000 euro aan gestolen spullen in huis.  … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

 

2 Responses to “Roemeense bende Delftselaan blijft langer vastzitten”

  1. […] zie ook: Roemeense Bende Delftselaan Blijft Langer Vastzitten […]

  2. […] zie ook: Roemeense Bende Delftselaan Blijft Langer Vastzitten […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s