Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Meer groen in de Transvaalbuurt november 29, 2014

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 2:54 pm
Tags: , , , ,

Meer Groen.

“Het college ziet groen vooral als een onderhoudspost en investeert dus alleen in groenonderhoud”, zegt Teunissen. “Voor een gezonde leefomgeving en een goed milieu is meer groen in de stad echter onmisbaar. Door onze motie moet het college haar ambities behoorlijk opschroeven en actief groen gaan aanleggen in die delen van Den Haag waar het hard nodig is. Als het college zich afvraagt of we ons een vergroening kunnen veroorloven is het antwoord van de Raad duidelijk: we kunnen het ons niet permitteren het niet te doen.”

Meer groen in Schilderswijk, Transvaalbuurt en Zeeheldenkwartier

Den HaagFM 28.11.2014 De Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur met een plan komt voor het ‘vergroenen’ van de meest ‘versteende’ buurten van Den Haag. Een meerderheid van de raad steunde een voorstel hiertoe van de Partij voor de Dieren.

“Veel steen en beton in de woonomgeving verschraalt het leven in de buurt”, zegt gemeenteraadslid Christine Teunissen. “Kinderen spelen bijvoorbeeld minder snel buiten, vieze lucht en hitte blijft hangen en het leidt tot meer wateroverlast bij hevige regenbuien. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit is gebleken dat Den Haag in de top vijf van de minst groene, en dus meest versteende gemeenten van Nederland staat.” De Partij voor de Dieren roept daarom het college op om met concrete plannen te komen om groen aan te leggen en daarmee te beginnen in de Schilderswijk, Transvaalbuurt en Zeeheldenkwartier. …lees meer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s