Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Brand in tuinhuisje Reitzstraat december 23, 2015

Asbest vrijgekomen bij brand in schuurtje Reitzstraat Den Haag

RTVWEST 23.12.2015 In een schuurtje in de Reitzstraat in de Haagse wijk Transvaal heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. Daarbij is asbest vrijgekomen, maar volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen gevaar voor omwonenden.

Er zijn wat asbestdeeltjes op straat beland. Die worden woensdagavond nog door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Ook op het binnenplaatsje, waar het schuurtje staat, ligt asbest. Dat wordt donderdag door woningbouwvereniging Staedion verwijderd. Tot die tijd is de binnenplaats afgesloten. Ook de straat is nog deels afgezet.

Het schuurtje is volledig uitgebrand. Het asbest zat op het dak. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Bewoners worden donderdag verder geïnformeerd door Staedion.

Meer over dit onderwerp: Brand Reitzstraat Den Haag

Brand in schuurtje Reitzstraat, mogelijk asbest vrijgekomen (fotoserie)

Den HaagFM 23.12.2015 In een schuurtje in de Reitzstraat in de wijk Transvaal heeft woensdagavond brand gewoed.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is daarbij “asbestverdacht materiaal” vrijgekomen. Er worden nog metingen gedaan en er is overleg met de gemeente en woningbouwvereniging Staedion.

Het schuurtje, dat op een binnenplaats staat, is volledig uitgebrand. Het op asbest lijkende materiaal zat op het dak. Een deel van de straat is afgezet.…lees meer

Foto’s: Dejan Jeremic

Uitslaande brand in tuinhuisje Reitzstraat

Regio15 23.12.2015 Een brand in een tuinhuisje achter woningen in de Reitzstraat heeft veel schade veroorzaakt.

De 112-centrale kreeg veel meldingen van omwonenden. Daarom werd er door de alarmcentrale op voorhand opgeschaald naar ‘middelbrand‘ en werden meer eenheden ter plaatse gestuurd.

De ploeg die als eerste aanwezig was ging de brand te lijf en bleek het vuur onder controle te kunnen krijgen. Daarom werd er weer teruggeschaald naar ‘kleine brand’ en konden de extra eenheden terugkeren naar de kazerne.

Op het tuinhuisje lagen mogelijk oude ‘eternit’ golfplaten. Dat zou kunnen betekenen dat er wat asbest is vrijgekomen bij de brand. Of dat daadwerkelijk zo is, wordt nog onderzocht.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand. Lees meer…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s