Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Bewoners Transvaal en Schilderswijk adopteren Bevrijdingsfestival maart 14, 2016

Transvaal

Bewoners, organisaties en bedrijven uit de wijken Transvaal en Schilderswijk gaan zich de komende jaren gezamenlijk meer inzetten voor het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld.

De organisatie van het Bevrijdingsfestival, dat jaarlijks wordt gehouden op het Malieveld in Den Haag, maakt zich zorgen over de toekomst van het festival. Dat zegt mede-organisator Gerard van den IJssel.

Het Haagse gemeentebestuur wil dat de 10 grote evenementen, waaronder het Bevrijdingsfestival, geld gaan opleveren voor de stad door bezoekers van buiten te trekken. Het geld dat zij vervolgens in de stad besteden, moet zorgen voor omzet bij Haagse ondernemers en zo voor werkgelegenheid.

Er zal kritischer wordt gekeken naar de waarde van evenementen. Het gaat onder meer om Parkpop, de Tong Tong Fair, de City Pier City Loop, Vlaggetjesdag, het Bevrijdingsfestival en de lokale intocht van Sinterklaas.

Dit betekent dat ook bewoners hier een grotere rol bij kunnen spelen.

Zo begon vorig jaar een betaald evenement, Night at the Park, op de avond voor Parkpop. ‘Op de lange termijn willen we zonder subsidie kunnen. Maar dat is nu toekomstmuziek.’

Een evenement dat zijn waarde al wel heeft bewezen, is Festival Classique. Dat verhuist volgend jaar van de Hofvijver naar Scheveningen.

LEES OOK: ‘Wij zijn geen geldmachine’, zorgen organisatie over toekomst Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Bevrijdingsfestival is een succes. (Foto: archief Omroep West).

Bewoners Transvaal en Schilderswijk helpen bij Bevrijdingsfestival Den Haag

RTVWEST 14.03.2016 Bewoners en organisaties van de Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk helpen vanaf dit jaar mee met het organiseren van het Bevrijdingsfestival. Zo willen zij het festival op het Malieveld promoten en talenten uit de wijken optredens laten verzorgen.

De twee wijken hebben hun deelname aan de organisatie van het Bevrijdingsfestival bekendgemaakt op de Haagse Markt. ‘Wij doen dit om verbindingen te leggen, om drempels weg te nemen, om écht samen de vrijheid te vieren’, zegt Hagenaar Peter Duivesteijn van City Mondial.

Dat deed hij in het bijzijn van wethouder Boudewijn Revis. ‘Dit zegt iets over de kracht in deze wijken. Er is heel veel om trots op te zijn en dat mag je laten zien. Dat men de kracht nu ook voor anderen wil gaan inzetten, is een bijzonder gebaar’, reageerde Revis op het initiatief.

‘Zeer blij’

Ook organisator Robert-Jan Rueb van het Bevrijdingsfestival is een blij man: ‘Het festival is er voor iedereen. De helft van de bezoekers komt van buiten de stad. Maar dat twee wijken zich nu zo nadrukkelijk aan ons willen verbinden, stemt ons uiteraard zeer blij.’

Meer over dit onderwerp: Bevrijdingsfestival Den Haag Transvaal Schilderswijk

Transvaal en Schilderswijk adopteren Bevrijdingsfestival

Den HaagFM 14.03.2016 Bewoners, organisaties en bedrijven uit de wijken Transvaal en Schilderswijk gaan zich de komende jaren gezamenlijk inzetten voor het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld.

De adoptie van het festival door Transvaal en Schilderswijk werd maandagochtend op een bijzondere manier bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op de Haagse Markt. Namens de wijken las Appie el Massaoudi een ‘Vrijheidsverklaring’ voor, waarin de samenwerking werd toegelicht. “Vanaf dit jaar gaan wij ons inzetten om het Bevrijdingsfestival op vele vlakken nog succesvoller te maken. Denk aan promotie, optredens van talenten uit de wijken, hulp bij de beveiliging en andere taken op het terrein.”

Na afloop van de verklaring reageerde Robert-Jan Rueb namens het Bevrijdingsfestival opgetogen op de adoptie. “Dit betekent veel voor ons. Het festival is er voor iedereen. De helft van onze bezoekers komt van buiten de stad. Maar dat twee wijken zich nu zo nadrukkelijk aan ons willen verbinden, stemt ons uiteraard zeer blij. Samen zijn we Den Haag en samen vieren we de vrijheid.” Stadsdeelwethouder Boudewijn Revis (Centrum) was ook aanwezig en noemde de samenwerking “een bijzonder gebaar”…lees meer

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s