Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Bomenkap bij Julianakerk aan de Schalk Burgerstraat illegaal maart 28, 2016

Bomen bij Julianakerk illegaal gekapt

Den HaagFM 28.03.2016 Zes grote populieren op het buitenterrein van de Julianakerk aan de Schalk Burgerstraat blijken in februari illegaal te zijn gekapt. De gemeente heeft proces-verbaal opgemaakt.

De bomen werden gekapt voordat de termijn waarop bezwaar kon worden gemaakt tegen de kap was afgelopen. De werklui hielden zich daarmee niet aan de regels van de omgevingsvergunning, waarin staat dat de kapvergunning pas mag worden gebruikt na het verstrijken van de bezwaartermijn.

Na de melding bij de gemeente zijn direct handhavers naar de plaats van het voorval gestuurd. Toen deze ter plekke kwamen waren de bomen al onherstelbaar aangetast. Er is een proces-verbaal opgesteld, dat naar het Openbaar Ministerie is verstuurd. Die besluit over de verdere procedure. Aan de omgevingsvergunning is de verplichting verbonden tot herplant van zes nieuwe bomen op het terrein.…lees meer

GroenLinks boos over bomenkap bij Julianakerk Den Haag

RTVWEST 18.02.2016  GroenLinks in Den Haag wil uitleg van het college van burgemeester en wethouders over de kap van zes grote populieren dinsdag op het buitenterrein van de Julianakerk aan de Schalk Burgerstraat. Volgens de partij is dit illegaal gebeurd omdat de termijn om bezwaar te maken tegen de kapvergunning nog niet was verlopen.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: ‘Het is ronduit schandalig dat hier niet tegen opgetreden is.’

LEES OOK: Facebookactie tegen samenvoegen drie parken Scheveningen; bomenkap leidt tot protest

GroenLinks heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college en wil onder meer weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit in de toekomst voorkomen wordt. Ook wil de groene partij de garantie dat er bomen teruggeplant worden.

Meer over dit onderwerp: Bomenkap GroenLinks JulianakerkDen Haag Schalk Burgerstraat

GroenLinks boos over bomenkap bij Julianakerk

Den HaagFM 18.02.2016 GroenLinks in de Haagse gemeenteraad wil uitleg van het stadsbestuur over de kap van zes grote populieren op het buitenterrein van de Julianakerk.

Volgens de partij is de kap aan de Schalk Burgerstraat dinsdag illegaal gebeurd omdat de termijn om bezwaar te maken tegen de kapvergunning nog niet was verlopen. “Het is ronduit schandalig dat hier niet tegen opgetreden is”, zegt fractievoorzitter Arjen Kapteijns.

GroenLinks heeft schriftelijk vragen gesteld aan het stadsbestuur en wil onder meer weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit in de toekomst voorkomen wordt. Ook wil de partij de garantie dat er bomen teruggeplant worden. …lees meer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s