Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Groene Speeltuin in Transvaal maart 28, 2016

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 10:15 pm
Tags: , , ,

Speeltuin brengt kids in Transvaal in contact met natuur

Den HaagFM 30.03.2016 In de Stadsboerderij Woelige Stal in de wijk Transvaal is een Groene Speeltuin aangelegd. Woensdag werd deze geopend door stadsdeeldirecteur Marc Prins.

De Groene Speeltuin is een uitbreiding van de speeltoestellen die er al stonden. “We hebben een ontdektuin waar we met kinderen willen tuinieren, een evenwichtsbalk, een zandbak en een hut van wilgentakken die een speelhuis moet worden voor kinderen,” vertelt beheerder Roderick Kujawski (kleine foto).

De speelplek moet kinderen in contact brengen met de natuur, maar ook in beweging krijgen. “Een gemiddelde bewoner hier sterft zes jaar eerder dan iemand uit een andere wijk, dus meer bewegen is heel belangrijk voor deze buurt,” vertelt stadsdeeldirecteur Marc Prins. …lees meer

Groene Speeltuin in Transvaal klaar voor gebruik

Den HaagFM 28.03.2016 Bij Stadsboerderij Woelige Stal aan de Herman Costerstraat in Transvaal is een Groene Speeltuin aangelegd. Woensdag is de officiële opening.

Begin 2014 werden de eerste gedachten over de invulling van een Groene Speeltuin bij de stadsboerderij op een rij gezet. Met als belangrijkste uitgangspunten: educatief te gebruiken, aantrekkelijk voor kinderen en altijd een mogelijkheid om ´iets groens´ te doen. Dankzij geld van de gemeente, Fonds 1818 én omwonenden is de speeltuin nu klaar voor gebruik.

Woensdagmiddag zijn er vanwege de opening extra veel leuke activiteiten, zoals taartjes maken met vers fruit en slagroom, een Ren-je-rot spel met vragen over natuur en dieren, groene buitenspelletjes en archeologisch schatgraven in de nieuwe zandbak. …lees meer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s