Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Brand in woning Herman Costerstraat april 28, 2016

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 10:35 pm
Tags: , , , , ,

Brand verwoest woning Herman Costerstraat

Regio15 27.04.2016  – Een forse woningbrand heeft vanavond veel schade veroorzaakt aan een benedenwoning aan de Herman Costerstraat.

Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een forse uitslaande brand met daarbij veel rookontwikkeling. Daarom werd het personeel van beide autospuiten ingezet en werd er dus opgeschaald naar ‘middelbrand‘.

w DKM 5705 1

De hevig geëmotioneerde bewoners werden tijdelijk op straat opgevangen. Vanwege het gure weer kregen zij dekens aangeboden.

De brandweer evacueerde de bewoners van 10 naastgelegen portiekwoningen. Er werd een ambulance gealarmeerd voor het geval dat er mensen last hadden van de rook die ze mogelijk hebben ingeademd. Uiteindelijk zijn twee bewoners door de ambulancebemanning onderzocht, maar niet vervoerd naar het ziekenhuis.

Het pand liep forse rook- en roetschade op door de brand. Voor vannacht zal voor de bewoners een andere slaapplek moeten worden gezocht. Dat geldt zowel voor de getroffen woning, als voor de 10 omliggende woningen. Stichting Salvage zal hen waar mogelijk bijstaan. Om de groep warm op te vangen is een HTM bus ter plaatse gekomen. Het is nog niet bekend of de bewoners van de 10 omliggende woningen de nacht elders moeten doorbrengen.

Team Brandonderzoek zal een onderzoek instellen. Dat betekent niet dat er per definitie sprake is van brandstichting, maar het kan ook zijn dat de brand zich (te) snel ontwikkeld heeft door een productiefout in wandbekleding of een electrisch apparaat in de woning. Een onderzoek van TBO is dan ook meer gericht op ‘leren van de brand’.

Foto’s en video: Daan van den Ende, Donny Kooistra en Patrick Kramer Lees meer…

Brand verwoest woning Herman Costerstraat

Den HaagFM 27.04.2016 In een woning aan de Herman Costerstraat in de Schilderswijk heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle.

brand vlammen

De bewoners van naastgelegen woningen werden tijdelijk opgevangen door de brandweer. Twee bewoners zijn door hulpverleners onderzocht, maar uiteindelijk niet vervoerd naar het ziekenhuis. Het pand heeft forse rook- en roetschade opgelopen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. …lees meer

Woningbrand Herman Costerstraat in Den Haag snel onder controle

RTVWEST 27.04.2017 In een woning aan de Herman Costerstraat in Den Haag heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De bewoners van naastgelegen woningen zijn tijdelijk opgevangen door de brandweer. Hun huizen worden gecontroleerd op koolmonoxide.

Volgens de brandweer is er niemand bij de brand gewond geraakt.

Meer over dit onderwerp: HERMAN COSTERSTRAAT DEN HAAG BRANDBRANDWEER

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s