Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Nieuw afvalbrengstation Uitenhagestraat in Transvaal juni 18, 2016

Nieuw afvalbrengstation in Transvaal wordt energie- en waterneutraal

Het nieuw te bouwen afvalbrengstation in Transvaal wordt energie- en waterneutraal. Volgens de website Cobouw.nl wordt het complex deels gebouwd van gebruikte damwanden, restmaterialen uit de automobielindustrie en afgekeurde sandwichpanelen.

Het afvalbrengstation komt aan de Uitenhagestraat, in de directe nabijheid van woningen. Op de locatie zat tot voor kort een tankstation. “Een van de belangrijkste uitgangspunten is dat de buurt zo min mogelijk hinder gaat ondervinden van deze voorziening”, zegt Daniël Driessen van de gemeente Den Haag. “Daarom is gekozen voor een afgesloten en goed geïsoleerd gebouw, zodat stof, stank en geluid binnen kunnen blijven. Het komt er op neer dat je aan de buitenkant straks niet ziet wat er binnen gebeurt.”

Voor zover bekend wordt dit het eerste, volledig overdekte afvalbrengstation van Nederland. Het complex vervangt het afvalbrengstation aan de Vissershavenstraat (kleine foto) in Scheveningen. Als alles volgens planning verloopt, kan het complex aan het einde van dit jaar in gebruik worden genomen. …lees meer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s