Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Brand in de Oranjerivierstraat juli 19, 2016

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 9:13 am
Tags: , , , ,

Grote brand in de Oranjerivierstraat in Den Haag

RTVWEST 18.07.2016 In de Oranjerivierstraat in de Haagse wijk Transvaal heeft maandagavond korte tijd een grote brand gewoed in een garagebox. De hulpdiensten waren massaal opgeroepen. De rookwolken waren vanuit de hele stad te zien.

Iets na 19.00 uur had de brandweer het vuur al geblust. De brand vond plaats in een open parkeergarage in de straat, maar een woordvoerder kon niet bevestigen wat er in brand stond of hoe het vuur ontstond.

Het vuur is niet overgeslagen, maar de bovenliggende woningen worden nog wel door de brandweer gecontroleerd op rook.

 Volgen   Brandweer Haaglanden @Brandweer_HGL

Brand in garage #oranjerivierstraat Den Haag snel geblust. Brandweer controleert woningen op rook. Woningbouw en salvage komen ter plaatse. 19:22 – 18 juli 2016

Afbeelding weergeven op Twitter

 Volgen

Dubbel D @DanielDatau

Heftige rookvorming! Den haag brand, de la reyweg #live

18:40 – 18 juli 2016

Meer over dit onderwerp: BRAND DEN HAAG TRANSVAAL

Grote brand in Oranjerivierstraat

Den HaagFM 18.07.2016 DEN HAAG – In de Oranjerivierstraat in de wijk Transvaal heeft maandagavond korte tijd een grote brand gewoed in een garagebox. De hulpdiensten waren massaal opgeroepen. De rookwolken waren vanuit de hele stad te zien.

Iets na 19.00 uur had de brandweer het vuur al geblust. De brand vond plaats in een open parkeergarage in de straat, maar een woordvoerder kon niet bevestigen wat er in brand stond of hoe het vuur ontstond.

Dubbel D @DanielDatau

Heftige rookvorming! Den haag brand, de la reyweg #live

6:40 PM – 18 Jul 2016

Het vuur is niet overgeslagen, maar de bovenliggende woningen worden nog wel door de brandweer gecontroleerd op rook. …lees meer

Grote brand in garage Oranjerivierstraat

Regio15 18.07.2016 Vanavond is er  een korte maar felle brand geweest in een parkeergarage aan de Oranjerivierstraat.

Het ging om twee auto’s die in brand stonden in de verdiepte, half open, parkeergarage. De brand veroorzaakte grote zwarte rookwolken, die van ver af te zien waren. Na de eerste melding werden er ‘op voorhand’ meer voertuigen gestuurd.

Gelukkig was de brand na korte tijd onder controle en werd de rook daardoor snel minder. Hierop is een aantal voertuigen, dat benodigd was voor onder andere waterwinning, teruggekeerd naar de kazerne.

De brandweer heeft drie tankautospuiten en twee hoogwerkers ingezet en schaalde daarom op naar ‘grote brand’.

Bewoners van de flat boven de garage hebben een tijdelijk heenkomen gezocht op de balkons.

De recherche gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

De rookwolken hebben veel publiek naar de incidentlocatie getrokken. Het verkeer in de wijde omgeving stond vast. Er is niemand gewond geraakt als gevolg van de brand.

Lees meer…

Dikke rookpluimen na brand in garage Transvaal

AD 18.07.2016 Een stevige brand in een parkeerkelder aan de Oranjerivierstraat in Transvaal  heeft gisteravond veel  consternatie veroorzaakt. Dikke zwarte rookpluimen waren in de wijde omtrek, tot in het Westland toe, te zien. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. Wel zijn twee auto’s uitgebrand.0 reacties

View image on Twitter

Dubbel D @DanielDatau

Heftige rookvorming! Den haag brand, de la reyweg #live  6:40 PM – 18 Jul 2016

Na de eerste melding werd er ‘snel opgeschaald tot grote brand’, aldus een woordvoerder van de brandweer. ,,Dat wil zeggen dat we met drie blusvoertuigen ter plekke waren. Mede daardoor is erger voorkomen.”

De parkeerkelder onder een modern appartementenblok ligt half verdiept met openingen naar buiten. Daardoor ontstond een flinke trek en daardoor ook steeg er al snel een rookkolom op boven de stad. Terwijl de brandweer in actie kwam, sloot de politie straten in de omgeving af, wat enige verkeershinder veroorzaakte.

Geen gewonden 
De brandweer had het vuur snel  onder controle. Veel bewoners van de boven de garage gelegen appartementen waren zelf al naar buiten gekomen. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer heeft de woningen gecontroleerd op rook en indien nodig gelucht.

Medewerkers van de woningbouwvereniging en Stichting Salvage, die slachtoffers na een brand helpt om bijvoorbeeld de schade vergoed te krijgen, waren ook aanwezig.

Het is niet bekend wat de schade is. De recherche gaat onderzoek hoe het kan dat de voertuigen in brand  zijn gevlogen en of er opzet in het spel is geweest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s