Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Bibliotheek Transvaalkwartier krijgt een grote make-over augustus 1, 2016

zie ook: Voorlees Marathon BibliotheekTransvaal

Bibliotheek Transvaal feestelijk heropend

Den HaagFM 08.09.2016 Wethouder Joris Wijsmuller heeft woensdag de bibliotheek Transvaal feestelijk heropend. Het pand is de afgelopen zomermaanden ingrijpend verbouwd.

“Wij willen dat alle mensen zich welkom voelen”, zegt filiaalhoofd Karen de Jonge. “Het gebruik van de bibliotheek is de laatste jaren veranderd. Onze bezoekers hebben veel digitale wensen, of zijn op zoek naar informatie over overheidsdiensten. Daar begeleiden wij ze bij.” Is er dan niets meer over van de bieb van vroeger? “Natuurlijk wel! In de eerste plaats is er nog steeds een grote collectie boeken.”

Bezoekers kunnen in de bieb aan het Hobbemaplein ook terecht om te oefenen met Nederlands spreken, er is een nieuwe computerhoek en een speciale formulierenbrigade kan helpen met digitale aanvragen. …lees meer

Wethouder Wijsmuller heropent bibliotheek Transvaal

Transvaal 30.08.2016 Volgende week woensdag heropent wethouder Joris Wijsmuller bibliotheek Transvaal na een fikse verbouwing.

De bibliotheek, die trouwens voor bezoekers al weer toegankelijk is, is in een nieuw jasje gestoken. “Wat willen dat alle mensen zich welkom voelen”, zegt filiaalhoofd Karen de Jonge. “Het gebruik van de bibliotheek is de laatste jaren veranderd. Onze bezoekers hebben veel digitale wensen, of zijn op zoek naar informatie over overheidsdiensten. Daar begeleiden wij ze bij.” Is er dan niets meer over van de bieb van vroeger? “Natuurlijk wel! In de eerste plaats is er nog steeds een grote collectie boeken.”

Bezoekers kunnen in de bieb aan het Hobbemaplein ook terecht om te oefenen met Nederlands spreken, er is een nieuwe computerhoek en een speciale formulierenbrigade kan helpen met digitale aanvragen. …lees meer

Bibliotheek Transvaalkwartier krijgt een grote make-over

Den HaagFM 01.08.2016 Nog drie weken en dan gaat de Bibliotheek Transvaal weer open na een grote make-over. Drie weken geleden ging de oudste wijkbibliotheek van Den Haag dicht. Al sinds de jaren twintig kunnen mensen voor hun boeken terecht in de Herman Costerstraat.

De nieuwe indeling en minder kasten moeten de bibliotheek een meer ruimtelijke sfeer gaan geven. De oude kasten krijgen een nieuw jasje. Naast boeken lenen kunnen mensen in de bieb ook terecht om de krant te lezen, de Nederlandse taal te oefenen met een taalvrijwilliger of om huiswerk te maken. In de peuterhoek naast de ingang komt een tribune, zodat er ook kindervoorstellingen of voorleesmiddagen kunnen worden gehouden.

Op woensdag 7 september is de feestelijke heropening van Bibliotheek Transvaalkwartier, maar vanaf maandag 22 augustus zijn bezoekers al weer welkom. …lees meer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s