Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Universiteit geopend in Transvaal op basisschool Het Galjoen oktober 8, 2016

Foto: Fonda Sahla

Universiteit geopend in Haagse wijk Transvaal

RTVWEST 08.10.2016 DEN HAAG – De Haagse wijk Transvaal heeft sinds zaterdagmorgen een universiteit. Wethouder Ingrid van Engelshoven onthulde zaterdagmorgen een officieel naambordje en leerlingen lieten een zelfgemaakte vlog zien. Hiermee was de opening van deze lokale universiteit een feit.

Ouders en leerlingen waren zaterdagmorgen aanwezig op basisschool Het Galjoen waar de ‘universiteit’ gevestigd is. Elke zaterdagmorgen krijgt een klasje van vijftien nieuwsgierige kinderen hier les over verschillende (maatschappelijke) onderwerpen.

Gedurende zes a zeven weken wordt aandacht besteed aan een bepaald thema. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de media, het rechtssysteem, kunst en cultuur, en architectuur.

Voorbereiden op burgerschap

Volgens coördinator Fonda Sahla wil de universiteit de talenten en vaardigheden van de kinderen uit Transvaal vergroten en hen ‘voorbeiden op het burgerschap’. ‘We willen de wereld van deze kinderen vergroten’, aldus Sahla. Voor de leerlingen zijn deze extra lessen gratis.

Om op deze speciale universiteit te komen, moesten de leerlingen een motivatiebrief schrijven. Uit die brieven is een selectie gemaakt van vijftien kinderen. Volgens Sahla is de belangstelling zo groot dat er overwogen wordt een tweede klas te starten. De universiteit krijgt subsidie van de gemeente.

Meer over dit onderwerp: TRANSVAAL UNIVERSITEIT GALJOEN

Universiteit Transvaal moet wijkbewoners voorbereiden op burgerschap

Den HaagFM 10.10.2016 Transvaal heeft sinds dit weekend een universiteit. Wethouder Ingrid van Engelshoven onthulde zaterdag een officieel naambordje en leerlingen lieten een zelfgemaakte vlog zien. Hiermee was de opening van deze lokale universiteit een feit.

De ‘universiteit’ is gevestigd in basisschool Het Galjoen. Elke zaterdagmorgen krijgt een klasje van vijftien nieuwsgierige kinderen hier les over verschillende (maatschappelijke) onderwerpen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de media, het rechtssysteem, kunst en cultuur, en architectuur. Volgens coördinator Fonda Sahla wil de universiteit de talenten en vaardigheden van de kinderen uit Transvaal vergroten en hen “voorbeiden op het burgerschap”. “We willen de wereld van deze kinderen vergroten”, vertelt Sahla aan Omroep West. Voor de leerlingen zijn deze extra lessen gratis.

Het idee is afkomstig van Buurthuis Boerenplein uit de wijk. Het buurthuis is al twee jaar bezig om het plan te verwezenlijken en vond in basisschool Het Galjoen de ideale partner om het plan te verwezenlijken. Volgens directeur van het buurthuis Christl Fillié is het prachtig dat “deze samenwerking er toe leidt dat meer kinderen leren en hun dromen kunnen onderzoeken”. …lees meer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s