Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Brand in de Majubastraat oktober 19, 2016

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 10:52 pm
Tags: , , , , ,

Vier mensen naar het ziekenhuis na brand in huis Majubastraat Den Haag

RTVWEST 19.10.2016  In een portiekwoning in de Majubastraat in Den Haag woedde woensdagochtend een uitslaande brand. De brandweer heeft één persoon uit het huis gehaald, zes mensen konden zelf uit de woning komen.

De brand ontstond rond 11.00 uur op het balkon van de woning. Hoe de brand precies is ontstaan, wordt nog onderzocht. 

Een aantal mensen heeft rook ingeademd. Zij zijn onderzocht door het ambulancepersoneel. Vier mensen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer is niemand ernstig gewond geraakt.

 Lot van bree @lotvanbree

Brand in Majubastraat is uit. Geen ernstig gewonden. Zeven mensen uit huis gehaald en ter controle naar ziekenhuis @omroepwest  11:39 – 19 oktober 2016

 >Brandweer Haaglanden @Brandweer_HGL

#Majubastraat #DenHaag uitslaande #brand geweest. 3 personen nagekeken door ambulancepersoneel. 4 personen gaan naar het ziekenhuis. 11:37 – 19 oktober 2016

Meer over dit onderwerp:BRAND DEN HAAG

Veel gewonden bij uitslaande woningbrand Majubastraat

Regio15 19.10.2016 Bij een uitslaande brand aan de achterzijde van een woning aan de Majubastraat zijn vanmorgen meerdere mensen gewond geraakt.

De brand woedde op het balkon, en er kwam veel rook vrij. Omdat uit de melding duidelijk werd dat veel mensen rook hadden ingeademd, werden 5 ambulances en de traumahelikopter ter plaatse gestuurd. De traumaheli heeft boven het incident gecirkeld, maar is uiteindelijk niet geland.

De brandweer had de brand snel onder controle. Het personeel van de ambulances heeft 7 personen gecontroleerd op de gevolgen van rookinhalatie. Uiteindelijk zijn er daarvan 4 naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Wat de oorzaak is van de brand is, is niet bekend. Brandweer en politie doen onderzoek naar het ontstaan van de brand. Een coördinator van de Stichting Salvage is ook ter plaatse om de bewoners bij te staan.

Video: Dejan Jeremic  Lees meer

Vier mensen naar ziekenhuis na woningbrand Majubastraat

Den HaagFM 19.10.2016 In een portiekwoning in de Majubastraat woedde woensdagochtend een uitslaande brand. De brandweer heeft één persoon uit het huis gehaald, zes mensen konden zelf uit de woning komen.

De brand ontstond rond 11.00 uur op het balkon van de woning. Hoe de brand precies is ontstaan, wordt nog onderzocht.

Een aantal mensen heeft rook ingeademd. Zij zijn onderzocht door het ambulancepersoneel. Vier mensen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer is niemand ernstig gewond geraakt. …lees meer

Vier personen naar ziekenhuis na brand Majubastraat

AD 19.10.2016 In een portiekwoning aan de Majubastraat in Den Haag heeft vanochtend korte tijd een uitslaande brand gewoed. Inmiddels is het vuur onder controle. De brand brak uit op de eerste verdieping van het pand waar een kapperszaak onder gevestigd is. Vier personen zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, omdat ze rook ingeademd hebben.

De brandweer is de gebouwen aan het ventileren en bekijkt wie er wel en niet terug in hun huis kunnen.

Volgens buurtbewoner Ali zou de brand zijn ontstaan door een koelkast op het balkon. Deze zou door de regenval kortsluiting hebben veroorzaakt. Ali vertelt dat er ten tijde van de brand een kind in de woning aan de Majubastraat lag te slapen. ,,Het is een gezin met negen kinderen. Een paar van die kinderen zijn naar het ziekenhuis vervoerd”, meent Ali die het gezin zegt te kennen van de moskee.

POL_OCDH @POL_OCDH

Collega’s van @POL_Heemstraat samen met omliggende wijkbureaus druk bezig met een #brand #majubastraat #denhaag ^IB  11:06 AM – 19 Oct 2016

Hulpdiensten melden dat er in totaal zeven personen in de ambulances zijn nagekeken. Vier daarvan zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. De brandweer acht het verhaal van Ali dat de koelkast de oorzaak van de brand is waarschijnlijk, maar moet nog onderzoek doen om dit met zekerheid te kunnen bevestigen.

Meerdere ambulancewagens zijn uitgerukt. © Jos van Leeuwen

© AD

Brandweer Haaglanden @Brandweer_HGL

#Majubastraat #DenHaag uitslaande #brand geweest. 3 personen nagekeken door ambulancepersoneel. 4 personen gaan naar het ziekenhuis. 11:37 AM – 19 Oct 2016

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s