Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Woningbrand in de Bothastraat maart 25, 2017

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 8:33 pm
Tags: , , , , ,

23 woningen ontruimd bij brand in Bothastraat Den Haag

OmroepWest 25.03.2017 Aan de Bothastraat in Den Haag zijn 23 woningen ontruimd vanwege een brand. Twee woningen zijn door de brand onbewoonbaar.

Niemand raakte gewond. De brand ontstond in een woning op de begane grond. Er was veel rookontwikkeling. De brand werd ontdekt door een fietser, die rook uit de woningen zag komen. Na een uur mochten de bewoners weer terug naar hun huis.

23 woningen ontruimd door brand in Bothastraat

AD 25.03.2017 Een fietser heeft vanmorgen erger voorkomen. Deze fietste door de Bothaweg in Den Haag en zag rook uit een huis komen.

Direct werd de brandweer gebeld en de bewoners uit huis gehaald. Terwijl de brandweer het vuur bluste, werden bewoners op straat door buurkinderen verzorgd met een bakje thee.

Er zijn 23 woningen ontruimd geweest. In de loop van de ochtend mochten de bewoners van de omliggende woningen weer terug naar binnen. Twee woningen zijn onbewoonbaar.

Er zijn, mede dankzij het optreden van de oplettende fietser, geen gewonden gevallen. Over de oorzaak van de brand kan nog niets gezegd worden.

Felle brand in portiekwoning Bothastraat

Regio5 25.03.2017 Een felle brand heeft vanmorgen een portiekwoning op de begane grond in de Bothastraat grotendeels verwoest.

De brandweer werd rond kwart voor acht gealarmeerd voor een brand in de Bothastraat, door een fietser die passeerde en de rook zag. Bij aankomst bleek de brand behoorlijk intens, en werd er opgeschaald naar ‘middelbrand‘.

In de brandende woning bleek niemand aanwezig. Wel werden 23 omliggende woningen ontruimd door de brandweer.

Nadat de brand was geblust, heeft de brandweer de omliggende woningen gecontroleerd op koolmonoxide. Toen uit metingen bleek dat dat niet meer aanwezig was, mochten de bewoners weer naar hun huis terug keren. De woning waar de brand is ontstaan, is voorlopig onbewoonbaar.

Buurtbewoners waren zo vriendelijk om thee uit te delen aan de bewoners die buiten in de kou de werkzaamheden van de brandweer stonden te volgen.

Politie en team brandonderzoek zullen een onderzoek gaan doen naar de oorzaak van deze brand.

Brandweer Haaglanden @Brandweer_HGL

23 omliggende woningen door hulpdiensten vanwege brand Bothastraat ontruimd. Brandweer controleert nu deze woningen op oa koolmonoxide 08:35 – 25 Mar 2017

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s