Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Werkzaamheden fietspad Veluweplein tot 24.09.2021 juli 15, 2021

Filed under: Uncategorized — jandewandelaar @ 10:13 pm

De gemeente werkt van 12 juli tot 24 september 2021 aan een veiliger fietspad op het Veluweplein. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid

Let op!

De werkzaamheden op het Veluweplein, die op 12 juli zouden starten, zijn uitgesteld. We laten zo snel mogelijk weten wanneer de werkzaamheden wel gaan beginnen.

Het fietspad op het Veluweplein, tussen de Schalk Burgerstraat en het Zuiderpark, wordt veiliger. Het Veluweplein is druk. Voor fietsers is de route over het Veluweplein de kortste en snelste verbinding tussen Escamp en de binnenstad. Het Veluweplein wordt onderdeel van de sterfietsroute Wateringse Veld. Deze route verbindt de binnenstad via Transvaal met Wateringse Veld.

lees ook: Het Veluweplein en de Schalk Burgerstraat gaan binnenkort op de schop én het wordt er groener IdB 16.01.2020

Wat gaat er gebeuren

  1. Tussen de Schalk Burgerstraat en de ingang van het Zuiderpark (3) komt een tweerichtingenfietspad.
  2. De aansluiting van de Schalk Burgerstraat op de Hoefkade wordt aangepast. Ook de oversteekplek voor fietsers vanaf de Hoefkade naar de Schalk Burgerstraat wordt verbeterd.
  3. De ingang van het Zuiderpark krijgt hier nieuwe fietspaden. Zo wordt de toegang via de Mr. P. Droogleever Fortuynweg veiliger en makkelijker.
  4. Er gaan parkeerplaatsen weg. Zo komt er ruimte voor het nieuwe fietspad.

Als het werk klaar is, komen er nieuwe bomen. Ook komen er nieuwe verkeerslichten en nieuw asfalt.

Overlast en bereikbaarheid

Door de werkzaamheden kan het verkeer minder goed doorrijden. Dit kan overlast geven. U kunt het beste een andere route kiezen. Bijvoorbeeld via de Erasmusweg, Loevesteinlaan en Vreeswijkstraat. Vanaf de Hoefkade (richting De La Reyweg-Schaarsbergenstraat-Soestdijkseplein) kunt u de omleiding volgen. De buurt blijft bereikbaar voor de ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten).

Omleiding Veluweplein

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers blijft het Veluweplein gewoon in gebruik. Als het nodig is, worden zij op een veilige manier langs het werk geleid.

Motorvoertuigen

Motorvoertuigen kunnen meestal over het Veluweplein rijden. Als het toch nodig is om ze om te leiden, zal de aannemer omleidingsborden neerzetten.

Openbaar vervoer

Buslijn 51 rijdt tijdens de werkzaamheden gewoon over het Veluweplein. De bushaltes blijven in gebruik, maar soms is er een andere route tussen de haltes. Kijk voor meer informatie op www.htm.nl(externe link).

Parkeren

Tijdens het werk kunt u de meeste parkeerplaatsen gebruiken.

Huisvuil

De ondergrondse restafvalcontainers voor supermarkt Polsmaak en bar dancing Remix, worden tijdelijk verplaatst naar de overkant.

Veiligheid

De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijk. Het is goed om dit aan de kinderen te vertellen en ze weg te houden van het werkterrein.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het project? Stuur dan een e-mail naar de omgevingsmanager van de gemeente, Paul Ebben, via het e-mailadres: omgevingsmanagementfiets@denhaag.nl.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s