Transvaalwijk – Toen en Nu

Een wandeling in de oude wijk

Demonstratie 25.07.2014 Wijkpark Transvaal tegen geweld in Gaza juli 25, 2014

Wijkpark Transvaal – Hicret Moskee.

De organisatie van de demonstratie was in handen van de Hicret Moskee. Een woordvoerder benadrukt in gesprek metOmroep West geen banden te hebben met de organisatoren van de uit de hand gelopen demonstratie in de Schilderswijk donderdag. ,,We zagen en lazen in media over de demonstratie. Wij zijn tegen oorlog, dus ook tegen ISIS.”

De politie meldt aan Omroep West dat er geen arrestaties zijn verricht. Enkele honderden mensen hadden zich aan het eind van de middag verzameld in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat. Ze droegen spandoeken en protestborden. Het protest was georganiseerd door de Hicret Moskee in Den Haag. De organisatie liet vooraf weten dat het protest van vrijdag los staat van het protest dat donderdag in de Schilderswijk werd gehouden.

zie ook: Anti-ISIS demonstratie Koerden 26.07.2014 Haagse Wijkpark Transvaal

zie ook: Demonstratie tegen geweld in Gaza 24.07.2014 Hoefkade Schilderswijk

Gaza-demonstratieinTransvaalrustigverlopen – foto’s

Den HaagFM 25.07.2014 Een demonstratie tegen geweld het in Gaza in de wijk Transvaal is vrijdagmiddag rustig verlopen. Enkele honderden mensen hadden zich aan het eind van de middag verzameld in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat.

Afbeelding weergeven op Twitter

Ze droegen spandoeken en protestborden. Er werd gebeden voor de slachtoffers in de Gazastrook. Vertegenwoordigers van de moskee en van een Palestijnse organisatie spraken de demonstranten toe.  …lees meer

Demonstratie tegen geweld in Gaza verloopt rustig, geen aanhoudingen – Video

RTVWEST 25.07.2014 Een demonstratie tegen geweld in Gaza in de Haagse wijk Transvaal is vrijdagmiddag rustig verlopen, zegt een woordvoerder. De politie meldt aan Omroep West dat er geen arrestaties zijn verricht. Enkele honderden mensen hadden zich aan het eind van de middag verzameld in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat. Ze droegen spandoeken en protestborden. Het protest was georganiseerd door de Hicret Moskee in Den Haag. De organisatie liet vooraf weten dat het protest van vrijdag los staat van het protest dat donderdag in de Schilderswijk werd gehouden.

OM onderzoekt teksten van vorige demonstratie

Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd tijdens de demonstratie van donderdagavond. Het OM gaat ondermeer de teksten bekijken die werden geroepen.

Burgemeester Van Aartsen liet eerder al weten dat er volgens hem geen grenzen zijn overschreden tijdens het protest. De ambassadeur van Israël zei eerder al dat hij geschokt was door het protest van donderdag.  Lees verder

Honderden protesteren in Den Haag tegen geweld in Gaza

RTVWEST 25.07.2014 Enkele honderden mensen protesteren vrijdagmiddag in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat in de Haagse wijk Transvaal tegen geweld in Gaza.

Protest staat los van eerder protest in Schilderswijk

Het protest staat los van de pro-Gaza-demonstratie in de Schilderswijk en wordt georganiseerd door de Hicret Moskee in Den Haag. De moskee wil door een protest te organiseren de Nederlandse regering duidelijk maken dat de oorlog in Gaza onnodig is.

Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegdtijdens de demonstratie van donderdagavond. Het OM gaat ondermeer de teksten bekijken die werden geroepen. Burgemeester Van Aartsen liet eerder al weten dat er volgens hem geen grenzen zijn overschreden tijdens het protest. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Honderden bij pro-Gaza-protestVideo

Telegraaf 25.07.2014 Enkele honderden mensen hebben vrijdagmiddag in de Haagse wijk Transvaal gedemonstreerd tegen het geweld in de Gazastrook. De demonstratie was georganiseerd door de Hicret Moskee in Den Haag. http://images0.tcdn.nl/binnenland/article22897834.ece/BINARY/d/GinoPress-25-07-2014-DSC_4511+_1_.JPG

Volgens een woordvoerder is de demonstratie rustig verlopen. Er werd gebeden voor de slachtoffers in de Gazastrook. Vertegenwoordigers van de moskee en van een Palestijnse organisatie en een Haags gemeenteraadslid spraken de demonstranten toe.

De bijeenkomst had niets te maken met de pro-Palestijnse demonstatie van donderdag in de Haagse Schilderswijk. Van deze optocht gaat het Openbaar Ministerie (OM) beeld- en geluidsopnamen onderzoeken. Er zouden anti-Joodse leuzen zijn geroepen en een verslaggeefster van GeenStijl werd door demonstranten bedreigd en moest door de politie worden ontzet.

Pro-Gaza-demonstratie in Transvaal niet pro-ISISfoto’s

Den HaagFM 25.07.2014 In de wijk Transvaal wordt vrijdagmiddag om 15.00 uur in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat opnieuw een pro-Gaza-demonstratie georganiseerd. Het protest staat los van de pro-Gaza-demonstratie in de Schilderswijk en wordt georganiseerd door de Hicret Moskee.

“Wij hebben geen banden met de organisatie die donderdag in de Schilderswijk een demonstratie organiseerde. We doen dit op eigen initiatief”, zegt Bildirici van de organisatie. “We zagen en lazen in media over de demonstratie. Wij zijn tegen oorlog dus ook tegen ISIS.” …lees meer

Opnieuw pro-Gaza-demonstratie in Den Haag

RTVWEST 25.07.2014  In de Haagse wijk Transvaal wordt vrijdagmiddag om 15.00 uur in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat opnieuw een pro-Gaza-demonstratie georganiseerd. Het protest staat los van de pro-Gaza-demonstratie in de Schilderswijk en wordt georganiseerd door de Hicret Moskee.

‘Wij hebben geen banden met de organisatie die gisteren in de Schilderswijk een demonstratieorganiseerden. We doen dit op eigen initiatief’, zegt Bildirici van de organisatie. ‘We zagen en lazen in media over de demonstratie. Wij zijn tegen oorlog dus ook tegen ISIS.’ … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Opnieuw pro-Gaza-demonstratie in Den Haag

Telegraaf 25.07.2014 Den Haag is vrijdagmiddag opnieuw het toneel van een pro-Gaza-demonstratie. De locatie is ditmaal de wijk Transvaal.

Gerelateerde artikelen;

25-07: ‘Bewaar rust bij Gaza-protest’

25-07: ‘Nooit meer Jodenhaat’

24-07: GeenStijl bedreigd bij protest

16-07: CIDI doet aangifte

16-07: Goed gesprek met Van Aartsen

 

Plaats een reactie